Eau de Vie à la Terroir Suisse
Länderna i och omkring alperna har en stark & levande kultur kring eau de vie, ett självklart inslag i samband med mat och fest. Den rena och naturliga alpmiljön skapar en unik karaktär, personlighet och egenart, resultatet blir ett starkt uttryck för dess terroir.
När vi tog fram vår selection var målet att kunna förmedla helheten i den kulinariska upplevelsen som schweizarna är så kända för. En fondue utan Kirsch, After Ski utan Williams eller kaffedrink utan Pflümli blir aldrig riktigt så bra som man hoppats på.
I nära samarbete med en av de främsta destillerierna har vi tagit fram tre sorter som utgör grundbulten i den schweiziska spritkulturen. Zum wohl!
Vårt sortiment
Kirsch finns det lika många varianter av som det finns alpbyar och med 350 olika körsbärssorter att välja på blir ingen Kirsch den andra lik. Vår Kirsch har en frisk och blommig smak.
Klicka för mer info!
Pflümli bränns på det sockersöta Löhrplommonet, vilket gör att den får en oemotståndlig, mild och balanserad marsipansmak.
Klicka för mer info!
Denna Alpernas drottning är bränd på de finaste av Williamspäron – resultatet blir en fantastisk Eau de Vie. Mild med tydlig smak av frukt, en av de finaste spritsorterna överhuvudtaget, enligt många.
Klicka för mer info!
Känner du igen bergen?
Kirsch Matterhorn – 4478 m – Valais
Pflümli Titlis – 3238 m – Obwalden
Williams Eiger – 3970 m – Bern
Collab med Guilty Pleasure Umeå
Med Guilty Pleasure har Karl-Martin Edin & team, skapat ett eget kulinariskt universum med upplevelser utöver det vanliga, kryddat med en drink- och coktailkultur som ger eko över hela landet. Med ett förflutet hos DUÅ:s legendariska ”hidden boutique bar Open/Closed” och korad till sveriges bästa bartender 2015 i ”Diageo World Class Bartender of the year”, så är han fast förankrad som en av sveriges främsta.
Nya stjärnor tänds i Umeå, nu senast Olivia Hermansson som representerade Sverige i Diageo World class ”New Modern Classic” i Sâo Paolo.
Vi är glada och stolta över vårt collab som resulterat i ett antal omtolkade klassiker & signaturdrinkar, alla med utgångspunkt i våra Eau de vier. Bli inspirerad och enjoy, se nedan!
Foto/Video: Robert Ekblom på Electric Films i Umeå
Toni Schürch - vår producent
Toni Schürch och hans bror Stefan driver en av Schweiz främsta destillerier strax utanför Luzern i innerschweiz, grundat i bästa hantverkstradition.
Det nära samarbetet med de lokala bönderna, under generationer, säkrar tillgången på ypperlig frukt. Fruktens kvalitet parat med hantverkskunnande och omsorg om det lokala har skapat en smakupplevelse utöver det vanliga, något som uppmärksammats med en rad utmärkelser.
Schümli Pflümli
Schümli Pflümli. En schweizisk klassiker bland kaffedrinkar. Hetast på After Skin, tröst en kall vinterdag, vinnande efterrätt en sommarkväll efter att solen gått ner, Schümli Pflümli är alltid en god idé.
Förvärm ett glas
1,5 cl Sockerlag (1 del Muscovado/1 del rörsocker/1 del kaffe)
5 cl Pflümli Terroir Suisse Selection
Fyll upp med kaffe
Skaka el vispa grädde tills den precis tjocknar en smula, lägg upp över sked
Totalt räknat på ca 17 cl
Beställ Pflümli hos systembolaget: Pflümli