Terroir Suisse Selection

Schweizisk bondost

Smakrik, rökig gårdsost med nyans av rostade nötter

Från den schweiziska landsbygden i öst och de ursprungliga kantonerna i inre Schweiz kommer denna variant på bondost. En äkta opastöriserad gårdsost utan stora åthävor men med desto större smak och kvalitet. Den är lagrad 5 månader och har smak av rostade nötter med en lätt rökighet. Under lagringstiden borstar och sköljer man osten dagligen med saltlake, allt för att underhålla den så viktiga mognadsprocessen. Med sin krämiga/gräddiga struktur tilltalar den ett brett spektrum av ostälskare.

Testa den som en del av Gschwelti – lyxigt fredagsmys à la Suisse, ett underbart lantligt sätt att äta ost på från Schweiz. Lägg upp cirka 5 olika ostar, mjuka och hårda på en tallrik, serveras med kokt potatis, grädd l, gräslök och lite salt. Midsommartallrik minus sill plus ost. Njut med ett stadigt glas rödvin.

Luften. Jorden. Gräset. Osten.