Terroir Suisse Selection

Älskad klassiker i över 400 år

En älskad klassiker med över 400 år på nacken och en ost man inte kan få för mycket av. Gruyère är ett underbart uttryck för den alpina florans och Terroirens inflytande på smaken.

Mer än 400 liter mjölk går åt för att producera ett 35 kg tungt hjul, mjölken som används är utvald efter de strängaste kriterier. Den obehandlade mjölken behåller alla speciella näringsämnen och smaker eftersom den inte utsätts för pastörisering.

Med lagringen kommer de söta kristallerna fram som gör att osten går från salt början till sött avslut. Låt den smälta i munnen och avslöja sin nötiga, lätt söta smak med komplexa mustiga toner.

Matcha Gruyèrens intensitet med en krämig Burgunder, en Chardonnay, en jordig Pinot Noir eller en aromatisk Pinot Gris. Torr eller halvtorr Sherry accentuerar ostens nötighet. Ljuvlig med Champagne.

IMG_0544

Gruyère Réserve

Lagrad minst 9 månader har Réserve redan utvecklat de typiska kristallerna. Med en frisk karaktär i behåll och krämig konsistens, en alltmer djupnande och nötig smak.

Gruyère Cave

Grottlagrad i över 14 mån och ett underbart uttryck för den alpina florans och terroirens smak. En mer intensiv nötighet med lätt söt smak och komplexa mustiga, svampiga toner.

Gruyère Noir

Guldpremierad, det bästa av vad Gruyère regionen kan erbjuda. Komplex balans mellan sötma och salt, under-liggande nötig karamellsmak med toner av svamp, hö, jord och frukt.

WCA_Gruyere_NOIR

World Cheese Awards – Super Gold 2011, 2012 & silver 2014