Terroir Suisse Selection

Framställd av lågalpin sommarmjölk

Underbart krämig ost med en frisk eftersmak som från alpina ängar. Fungerar fint både som dessertost och som lyckad ingrediens i ostfondue.

Man kan tacka de kunniga ostmästarna för den låga smältpunkten (ca 50°C) och den karaktäristiska läderartade ytan. Här bidrar också en hög mjölkkvalitet, en speciell försurningsprocess samt en unik lagringsprocess. Detta är den enda halvhårda ost som lagras under relativt höga temperaturer, ofta tillsammans med sin geografiska släkting, Gruyèreosten.

Vår Vacherin är en exklusiv ost, tillverkad av sommarmjölk från kor som betat på ängar över 800 meter.

Låt den ta ostsoppan till himmelska höjder eller frigöra smakerna i en traditonell ostfondue.

I glaset kan en röd Bordeuax (Cabernet Sauvignon), Barbaresco (Nebbiolo), Californisk Merlot, Riesling från Elsass eller Tysk Muskateller komma väl till sin rätt.