Rolf Beeler Selection

”Världens bästa ost” Max McCalman

Sbrinzen, okrönt kung och ”Gammelfarfar” bland hårdostar, föregångare till parmesanen. Sbrinzens unika smak beror på att mer vatten extraheras ur ostmassan än ur varje annan ost; 600 liter mjölk ger 40 kg ost. Under sommarmånaderna når korna ett bete som ligger betydligt högre än under vintern (över 800 m). Sommarmjölken kallas för alpmjölk och har högre fetthalt och bättre kvalitet, vilket ger osten en mildare och djupare smak än sin italienska motsvarighet.

Sbrinzen gör underverk i matlagningen och passar till av alla typer av viner, framför allt är den en underbar kavaljer till champagne. Servera den gärna som tilltugg i form av möckli (bortbrutna stycken). Rolf Beelers Sbrinz lagras i 48 månader och har en lätt rostad arom. Smaken är smörig och fruktig som toppas med söta kolatoner. Den utsågs till världens bästa ost alla kategorier av Max McCalman, amerikansk ostsommelier, ”If they were putting on the blindfold and I was down to my last cheese, it might have to be Sbrinz”.

logo_selection_beeler