Rolf Beeler Selection

Den schweiziska ursprungsosten

Detta mästerverk härstammar från en av de tre ursprungs-kantonerna i Schweiz, Kanton Schwyz. Får man bara besöka en plats i Schweiz, är det inte otroligt att det blir det bedövande vackra Moutathal. Där producerar Ruedi Föhn ost i femte generationen, på ett sätt som för tankarna till medeltiden; över öppen eld i kopparkittel. Det man saknar i modern teknik kompenseras med världens finaste opastöriserade mjölk, egensinniga människor, deras passion, omsorg om tradition och kunnande.

Osten produceras på över 800 meters höjd och det ystas endast under sommarmånaderna. Dräckloch, som i en direkt översättning skulle heta Smutshålet, är lagrad i ca 1 år. Den får en rustik, rökig smak och blir härligt krämig i konsistensen. Alp Dräckloch ger en smak av Schweiz och en upplevelse som överlevt generationer, mer ursprungligt blir det inte.

logo_selection_beeler