Julens blommigaste och fräschaste sallad med Tête de Moine!

 

12304030_1040850369298753_7196074249966374289_o

Ingredienser (4-6 personer); 2 krukor krissallad, 2 äpplen, 1 citron, 1 rödlök, 1 granatäpple,Tête de Moine, 100g torkade tranbär, 100g valnötter, flytande honung,olivolja, créma balsamico

Börja med att skära salladen i stora bitar. Lägg upp den snyggt på et vackert fat. Kärna ur äpplena och skiva dem i ca 5 mm tjocka klyftor. För att inte äpplena ska bli missfärgade lägger du dem i en bunke med vatten och pressad citron. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Dela granatäpplet och gräv ur alla kärnor. Skär fikonen i klyftor. Fördela allt snyggt över salladsbladen. Strö över torkade tranbär och lätt krossade valnötter. Överst på salladen fördelar du ett gäng rosetter av Tête de Moine. Toppa med olivolja, flytande honung och lite créma balsamico efter smak.