A perfect match

Gruyere_fb

Champagne och Gruyère är en härlig, om inte exceptionell, kombination som får smaklökarna att börja dansa. När man kombinerar dessa två är målet att få smakerna och aromerna att gifta sig och utvecklas av varandra. Matcha gärna Gruyère Noir med en torr aromatisk och frisk champagne. De lätta bubblorna lyfter fram de komplexa smakerna och den påtagligt exklusiva känslan av en ost i världsklass.

Terroir Suisse är stolt över att kunna erbjuda en av världens finaste ostar skapad av Jean-Marie Dunand från den lilla orten Le Crêt-prés-Semsales i Gruyèreregionen. Gruyère Noir är premierad med två guld och ett silver i World Cheese Award.

Enligt Jean-Marie är det utan tvekan den opastöriserade mjölken som är hemligheten bakom hans framgångar. Kombinationen av bra djurhållning med fokus på hälsa, foder utan tillsatser och ensilage samt det fantastiska örtrika alpina betet, är grunden för att få mjölk med rik naturlig smak, fylld med viktiga näringsämnen.

Foto Pål Allan